"Waterside" Restaurants in Rhineland-Palatinate
Gerald Schöberl focuses on creative cuisine. Small visual works of art, fresh regional ingredients. Lovers of lobster, oysters and sea fish will also get their money's worth.
Guests at the hotel restaurant on the banks of the Rhine enjoy international cuisine made from regional ingredients. The consistently high quality of the dishes and the competent, friendly service are always praised.
Rustic wooden floors, reclaimed wood furniture, light-coloured linen fabrics: the vintage-style ambience with a view of the Rhine, the cuisine is close to nature, contemporary and seasonal, with a focus on vegetables.
Patron Christoph Heim's ambitious cuisine serves seasonal dishes ranging from down-to-earth to Mediterranean. Very extensive wine list with a focus on the Mosel. Beautiful ambience.
The restaurant at Weingut von Winning is elegant but cozy. The cuisine is based on market-fresh produce and international and "Pälzisches" dishes are served. Specialty: Wagyu beef.
Game dishes are the order of the day here, as owner Harald Rüssel is a passionate hunter. The kitchen also offers a good selection of down-to-earth dishes. Be sure to check out the daily recommendations.
Alessandro Riemer's gourmet creations impress with their finesse and aromatic surprises. Great product selection. The location is directly on the Moselle and is part of a boutique hotel!
The young Willems crew cooks in the Altstadthaus with respect for animals and nature. Only animal produce with an organic label or from species-appropriate husbandry is used. The dishes change almost weekly.
Wigbert Weck conjures up tried-and-tested classic menu compositions with a Mediterranean twist in the pretty, listed interior. Cosy terrace for beautiful summer evenings. Worth the journey.
Benjamin Hacker cultivates classic-modern and French-influenced cuisine in the beautiful Art Nouveau ensemble. Whether snack or fine dining, the food is always prepared with market-fresh ingredients.
Guests can choose from a menu offering well-made regional and international dishes in a family atmosphere. Everything is homemade and freshly prepared.
<p>Das Weinhotel Landsknecht liegt direkt am Rhein in wunderschöner Einzellage gegenüber der Burg Maus mit ihren Weinbergslagen. In unseren komfortablen 3 Sternen Superior Hotel wird Wein groß geschrieben. Das Weinhotel Landsknecht ist der Familienbetrieb vom Martina Lorenz (geb. Nickenig) und das Weingut Toni Lorenz in Boppard ist der Familienbetrieb von Joachim Lorenz. Durch Heirat kamen die beiden Unternehmen zusammen. In der Vinothek im Landsknecht werden die Lorenz Weine zum gleichen Preis angeboten wie im Weingut in Boppard. Mit den Kreszenzen vom Mittelrhein dwird dem Genießer ein breites Spektrum von Genussmomenten geboten. Wir bauen in unserem Weingut Riesling, Spätburgunder, Grauburgunder und Rivaner an.<br /><br />Uns im Landsknecht ist die Verbindung zur Natur und einer intakten Umwelt sehr wichtig. So wurden wir vom Deutschen Hotel- und Gaststättenverband mit dem Umweltsiegel in Gold ausgezeichnet. Ebenso hat die Reiseseite »Tripadvisor« uns die Öko-Auszeichnung in Platin verliehen. Wir leben mit von der Region und so ist es nur natürlich, dass auch unser Speisenangebot regional und natürlich ist.<br /><br />Inmitten des Welterbes direkt am Rhein-Radwander-Weg gelegen sind wir der perfekte Ausgangspunkt für Wanderer, Radfahrer und Urlauber, die einfach unsere schöne Gegend erleben möchten. Die Premiumwanderwege »Rheinsteig« und »Rhein-Burgen-Wanderweg« sind nah und auch die »Traumschleifen« nur einen Katzensprung entfernt. Gestern Ritter, heute Gipfelstürmer und morgen Kapitän auf einem Ausflugsschiff, das Rheintal hat zu jeder Zeit seine Attraktionen und Höhepunkte.<br /><br /><strong>Unser Tipp:</strong><br /><br />Packen Sie Wanderschuhe ein und erkunden Sie unsere Wanderwege, von denen einige direkt bei uns starten. Rund um die Grube Prinzenstein und zu fantastischen und nahezu unbekannten Aussichtspunkten. Oder die Traumschleife Rheingold bei Hirzenach, für Gipfelstürmer ein wahres Fest.<br /><br />Wer es beschaulicher mag, dem bietet das Lotsenmuseum in St. Goar einen tiefen Einblick in die Schifffahrt rund um die Loreley während der letzten Jahrhunderte. Oder besuchen Sie den Probsteigarten in Hirzenach. Ein wahres Kleinod.</p>
Rustic cosiness prevails in this wine tavern in the tranquil village centre. The cuisine is hearty; typical local Pfalz specialities are served as well as tarte flambée and schnitzel.
You sit behind large windows in the building of the local rowing club and enjoy the view of the Rhine. The menu entices with modern interpretations of German cuisine classics and Mediterranean dishes.
Naturally, the cooperative's wines play the leading role in the restaurant and are served alongside the ambitious cuisine. It scores with classics from the home-style repertoire.
Mosel style with a view beyond the horizon in the historic Fronhof. The ambience is home-style and cosy, the wine list focuses on the Mosel. Very popular: the three themed evenings a week.
In one of the most beautiful spots in the Rhine Valley, the Stüber family treats guests to regional and Mediterranean delicacies, including vegan dishes, in the historic half-timbered house in line with the Slow Food concept.